Đoković začudio ceo svet: Svi se pitaju šta je to na njegovim grudima – Evo o čemu se radi (FOTO)

|

Otkako je na sportskoj sceni, Novak Đoković je na meti kritika zbog razčilitih alternativnih metoda koje koristi ne samo za poboljšanje fizičke spremnosti već i kompletnog zdravstvenog stanja, ali i u lečenju.

Zamerali su mu što je odugovlačio sa operacijom ruke, jer je pokušavao da povredu sanira na sve moguće načine osim hirurškim zahvatom, međutim ipak je morao na operaciju. Stav o vakcinama, reikiju, meditaciji kao i veganskom načinu ishrane, bolje da i ne govorimo.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena opet podiže prašinu, ne samo odličnim igrama u Parizu. Na jednoj pauzu tokom meča na Rolan Garosu želeo je da promeni majicu, a videli smo da na grudnom košu ima zalepljenu neku „etiketu“.

Naravno, pitanja su odmah počela da se postavljaju, pa oni kojima smeta svaki Novakov korak, ne libe se da odu predaleko u najskandaloznijim optužbama protiv njega. Brže-bolje su izveli zaključak da je reč o nekom doping-pomagalu. Ali, sve teorije zavere su pale u vodu. Kako je zvanično saopšteno, radi se o uređaju koji se zove „Taopatch“.

‒ „Tao flaster“ sadrži nanokristale koji telesnu toplotu pretvaraju u svetlost. Proizvedeno svetlo šalje se na određene akupunkturne tačke u telu, što mu pomaže u procesu prisećanja kako prirodno komunicirati s ostatkom tela – piše u objašnjenju.

Ovaj magnet, koji je veličine novčića, pomaže sportistima da održe koncentraciju, reše se stresa, anksioznosti i bola. Ali, pošto je Novak uvek spreman za šalu, imao je svoju verziju:

‒ Voleo sam Ajronmena kad sam bio mali. Zato se moj tim odlučio za nanotehnologiju. Da nije bilo toga, verovatno sada ne bih sedeo ovde.

Ajronmen ili Supermen, Nole se nije namučio na putu do polufinala u Parizu. Na jučerašnjem meču nosio je dve pločice. Drugi „misteriozni“ uređaj bio mu je zalepljen na leđima.

Kako „Eurosport“ prenosi, „Tao flaster“ se koristi za povećanje sportskih performansa, a proizvode ga različite kompanije. Kako se navodi, magnetska polja niske i visoke frekvencije ublažavaju i upalne procese, naročito one koji utiču na kosti, zglobove i kožu.

Izvor: hellomagazin.rs