Danas u “Pošti” možete podići svojih 4926 dinara, ukoliko niste prodavali akcije i podizali dividende

|

Više od dva miliona građana Srbije pre oko 11 godina dobilo je prve besplatne akcije. Oni koji ih do sada nisu prodavali u ovom trenutku imaju po 5 akcija NIS-a, jednu akciju aerodrma Nikola Tesla i po 31 deonicu kompanije Telekom. Oni koji nisu prodali ove deonice i podizali novac po osnovu njihove dobiti, već danas mogu u Poštu po svojih tačno 4.926 dinara.

Do sada je ukupno bilo 26 isplata – najmanja je bila 20 para, a najveća 1.279 dinara. Prva isplata je bila u 2012. a poslednja danas kada Telekom uplaćuje 137 dinara za 31 deonicu. Prethodno je, 31. avgusta ove godine, NIS uplatio 26 dinara.

Ono što je bitno znati jeste da ako podignete svojih 4926 dinara, vama ostaju akcije i mogućnost da i narednih godina dobijate novac od dividende.
Pošto se radi o malim sumama novca, mnogi građani se ne sećaju imaju li besplatne akcije, jesu li ih prodavali ili podizali novac od dividende. Odgovor za njih jeste da sve to mogu saznati na šalteru u Pošti. Dovoljno je da sa sobom ponesete ličnu kartu.

Izvor: blic.rs