Da li će Jokić biti suspendovan? Nikola u klinču sa predsednikom Finiksa – Srbin ga gurnuo laktom, milijarder pao

|

U noći iza nas Nikola Jokić odigrao je najbolju utakmicu u svojoj karijeri. Proslavljeni košarkaš iz Sombora je meč završio sa 53 poena i 11 asistencija, međutim to je bilo nedovoljno za trijumf Denvera nad Finiksom.

Sansi su slavili rezultatom 129:124, pa je sada rezultat u seriji plej-ofa 2:2. Jokić je bio raspoložen, sve mu je polazilo za rukom, “vukao” je svoje saigrače tokom meča, ali pobeda im je izmakla u završnici.

Pored blistave partije našeg reprezentativca, utakmica će ostati upamćena i po jednom sukobu, a u glavnoj ulozi našao se upravo Jokić. Ostalo je nešto više od dva minuta do kraja druge deonice, kada je Nikola želeo da uzme loptu od jednog čoveka kraj parketa, i to od prvog čoveka Finiksa.

Milijarder je burno reagovao, ustao sa stolice, da bi Jokić laktom ruke malo potkačio navijača koji se na svoje mesto vratio kao “kao pokošen”, a tu situaciju pogledajte u VIDEO SNIMKU.

Inače, u pitanju je prebogati vlasnik Finiksa koji je franšizu kupio od Roberta Sarvera početkom februara i za to izdvojio 4,4 milijarde dolara i odmah u velikom trejdu doveo Kevina Durenta u Arizonu.

Posle meča, na konferenciji za medije, Nikola Jokić je govorio o potencijalnoj kazni.

“Rekao mi je da sam udario laktom navijača. A, navijač je stavio ruku na mene. Mislio sam da će liga da nas zaštiti. Možda grešim, videćemo”, rekao je on i dodao da dobro zna ko je gospodin koji je izazvao haos pored parketa.

“On je navijač. Znam ko je, ali on je navijač. Vlasnik Sansa? Sedi pored terena, on se je navijač. Ne može da utiče na igru i drži loptu. Ko god da je”, poručio je Jokić.

Košarkaš ističe da bi liga u ovakvim slučajevima trebala da zaštiti košarkaša, a ne navijača.

“Zašto? Aha. Njegove ruke na meni. Ako neće da zaštite mene, nego navijača? Mogu da urade šta hoće, ali mislim da bi trebalo da zaštite igrača. Nije mi dao loptu, uticao je na igru. Milsim da bi on trebalo da izađe ako je uticao na igru”, rekao je Jokić.

Izvor: kurir.rs