Čuveni kompozitor otkriva kako pravi hitove: Džejov hit zamalo završio kod Nikole Rokvića, a “Muštuluk” nije bio za Harisa

|

Naš čuveni kompozitor, Slavko Stefanović Slavkoni, osmislio tokom svoje karijere brojne hitove za naše pevače. Sarađivao je sa različitim pevačima, među kojima je bilo i jako neljubaznih, ali je bilo i korektnih pevača kao što je Marija Šerifović, koja je odbila saradnju s njim ali ga je ispoštovala.

– Nudio sam joj više puta pesmu više puta i uvek je u kratkom roku davala povratnu informaciju: „Super je melodija, ali mi tekst nije dobar“ govorila je. Čovek oseti da li je pesma za njega ili ne, a neki pevači dok puste pesmu kolegama, pa familiji, pa prijateljima i onda naravno bude „sto babica kilava deca” – rekao je Slavkoni, koji rekao da je oko pesme “Provereno” nastala velika drama između pevačica Ane Nikolić i Milice Pavlović.

– Ja kad uradim pesmu, ne nudim je na više strana, nego samo jednoj osobi. Dešavalo se da se neko ne javlja duže vrme da kaže da li će uzeti pesmu i tada odustanem od njega i pesmu kupi neko drugi. Posle im bude krivo, ali prosto, mi koji smo autori pesama moramo što pre da znamo da li će neko uzeti pesmu ili ne – rekao je kompozitor.

Pričao je o nekim hitovima koju su, kako se pokazalo, otišli u prave ruke, iako nije tako planirao.

– Pesma „Muštuluk” je prvo bio ponuđen Šerifu Konjeviću koji je razmišljao, ali je ovaj hit na kraju završio kod Harisa Džinovića. „Imati pa nemati” je prvo slušao Nikola Rokvić, bila je nešto agresivnija pa sam je za Džeja preuredio, da bude emotivnija. Ili na primer pesma „Niko i neko” ponuđena je Saši Matiću, ali ju je ipak snimio njegov brat Dejan – rekao je Slavkoni.

Izvor: 24sedam.rs