Cena šampona u Srbiji razbesnela kupce: Čak i na akciji, duplo je skuplji u odnosu na Nemačku – I to nije sve

|

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u avgustu 2022. godine, u odnosu na avgust protekle godine, u proseku su povećane 13,2 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. Poskupljenja proizvoda i usluga postala su toliko česta da ih je teško sve nabrojati.

Zbog toga mnogi kupuju proizvode koji su na popustima i akcijama. Međutim, i potraga za žutim/crvenim cenama može biti samo trik kojim se privlače kupci.

Na društvenim mrežama svakodnevno izlaze fotografije proizvoda čija je cena čak i sa popustom astronomski velika. Takođe, srpski državljani koji žive ili privremeno borave u inostranstvu, svedoče znatno nižim cenama određenih proizvoda u odnosu na Srbiju.

Na Tviteru je nedavno osvanula fotografija linije kozmetičkih proizvoda čija je cena u Nemačkoj i više nego duplo jeftinija. U Srbiji ovi šamponi na akciji koštaju 1620 dinara, regularna cena im je 1800 dinara, dok su u Nemačkoj 6 evra to jest oko 700 dinara.

Jedan korisnik video je isti taj proizvod u marketu u Beču i svedočio da mu je cena isto 6 evra, a druga krorisnica napisala je da je taj šampon i u Mađarskoj drastično jeftiniji nego u Srbiji.

Neki Tviteraši nisu mogli da odole, a da ne ostave pokoji ironičan komentar. “Zlatno doba u Srbiji, šta Nemac zna”, “Realna vrednost dinara je oko 200rsd-1€ to nam govore ove cene iz Nemačke”, “Nije fer kod nas su na sniženju”, “Kod nas su sigurno kvalitetniji” ređali su se komentari besnih građana ispod objave.

Izvor: espreso.co.rs