Buran život Zorana Kalezića: Napustio zemlju, radio kao domar u Americi, okumio se sa Tomom Zdravkovićem

|

Legendarni pevač Zoran Kalezić je jedan deo života proveo u Americi gde je bio zaposlen kao domar, a pre nekoliko godina se vratio u zemlju. 2016. godine održao je koncert u Sava centru na kojem je obeležio 50 godina rada.

Njegove najpoznatije pesme su “Moj dobri anđele”, “Dobro veče izgubljena nado”, “Stan’ mladosti, stani, stani”, “Željo moja, moj otrove”, “Kako je lepo u mom kraju”, “Šta će meni vino” i druge. Prodao je više od 15 miliona nosača zvuka i bio je proglašen za istaknutog estradnog umetnika.

Prvi solo nastup imao je na festivalu “Beogradsko proleće”, a posle je učestvovao na brojnim manifestacijama na kojima je osvajao nagrade. 1971. na Festivalu zabavne pesme Crne Gore s pesmom “Zbog devojke Crnogorke” osvojio je prvu nagradu, takođe i 1973. na Festivalu Akordi Kosova s numerom “Vratiću se, majko”, a pobedio je i 1978. godine na čuvenoj Ilidži s pesmom “Jednoj ženi koje nema više”.

Zoran Kalezić bio je i kum legendarnog pevača Tome Zdravkovića.

“Nije ni čudno što je on tako poseban. Toma nije bio klasičan narodnjak, on je čovek Bogom dan za muziku. Jednostavno je bio poseban. Njegova duša je bila ogromna. On nije pevao kad mu se ne peva, ali kad je pevao to je bio susret sa anđelima”, govorio je o svom kumu Zoran Kalezić.

Izvor: espreso.co.rs