Seka Aleksić izrazila stav u vezi štrajka prosvetara: Objavila sliku sa protesta uz snažnu poruku

|

Pevačica Seka Aleksić izrazila je podršku zaposlenima u prosveti koji su nezadovoljni odgovorom Vlade na njihove zahteve za poboljšanje materijalnog položaja i povećanje plata.

Predstavnici četiri sindikata—Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Gradskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” i Sindikata radnika u prosveti Srbije—traže od Vlade da se njihove plate povećaju do republičkog proseka, uz jedinstveno povećanje za sve zaposlene, kako u nastavnom, tako i u nenastavnom kadru.

Seka je podelila fotografiju sa protesta, snimljenu sa jedne beogradske zgrade, kako bi pružila podršku učesnicima.

“Podrška protestu sindikata prosvetnih radnika”, napisala je Seka.

Podsećamo, predsednik Vlade Srbije, Miloš Vučević, rekao je pre nekoliko nedelja da štrajkovi nisu rešenje i da ne dovode do dogovora sa sindikatima prosvetara, pozivajući ih da se vrate dijalogu.

Takođe, Vučević je napomenuo da je tokom pregovora sa sindikatima država iznela konkretne predloge za poboljšanje materijalnih uslova prosvetnih radnika, ističući da bi najveće povećanje plata trebalo da počne 1. januara 2025. godine, s povećanjem od 50 procenata u odnosu na ceo javni sektor.

Izvor: espreso.co.rs