Uhapšen vlasnik hotela na Zlatiboru u čijem se bazenu udavio dečak (6) – Biće saslušan danas

|

Nakon hapšenja Z.A. (65) iz Užica, radnika firme koja održava bazen u hotelu na Zlatiboru, uhapšen je i menadžer hotela N.S. (47) iz Čajetine. Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su počinili krivično delo teško ugrožavanje opšte sigurnosti.

Prema nezvaničnim saznanjima medija, vlasniku se stavlja na teret to što nije obezbedio spasioca na bazenu. Šestogodišnji dečak V.I. iz Beograda utopio se pre dva dana oko 21 sat u dečijem bazenu hotela, kada je tamo boravio sa bakom.

Kako je ekskluzivno izveštavao Alo!, dečaka je povukla vakuum pumpa čija je cev bila na dnu bazena, a nije bila zaštićena rešetkom. Sa detetom je bila njegova baka, koja je bila na drugom kraju bazena. U odvojenom bazenu za odrasle nalazila su se dvojica muškaraca, koji nisu mogli da vide šta se dešava. Tek minut kasnije, kada su čuli viku žene, pritrčali su da pomognu i izvuku dete.

Hitna pomoć je brzo stigla, ali nažalost, bilo je prekasno. Osumnjičeni Z.A. i N.S. biće saslušani pred višim javnim tužiocem u Užicu danas.

Izvor: alo.rs