Spremite se za novi vremenski rolerkoster: Ciklon sa Jadrana donosi obilne padavine – Poznato kada stiže stabilizacija vremena

|

I današnje jutro u Srbiji donelo je veoma hladno vreme, a ponegde su zabeležene i magle. Nakon ovog hladnog jutra, pred Srbijom je znatno topliji dan, s maksimalnom temperaturom koja će se kretati između 20 i 25 stepeni. Nažalost, uskoro se očekuje novi preokret u vremenskim uslovima.

Srbija će u narednim danima biti pod uticajem ciklona sa Jadranskog mora. Već danas dolazi do povećanja oblačnosti.

U četvrtak će vreme biti umereno do pretežno oblačno i umereno toplo, dok se na severu očekuje osetno svežije vreme, s povremenom kišom i pljuskovima, naročito u Vojvodini. Na jugoistoku će biti i sunčanih perioda. U toku večeri i noći, kišna zona će se širiti i na ostale delove Srbije.

Duvaće slab do umeren južni vetar, dok će u Vojvodini biti severoistočnog vetra.

Jutarnja temperatura kretat će se od 6 stepeni na jugoistoku do 14°C na severu i u Beogradu, dok će maksimalne dnevne temperature biti od 14 stepeni u Bačkoj do 26 stepeni na jugoistoku, a u Beogradu do 20 stepeni.

U petak i subotu očekuje se kišovito vreme sa pljuskovima i grmljavinom, a ponegde su moguće i obilnije padavine. Povremene padavine zadržaće se i u nedelju, a maksimalne temperature u petak i tokom vikenda biće ispod 20 stepeni. Sledeće nedelje očekuje se stabilizacija vremena i porast temperatura vazduha.

Izvor: espreso.co.rs