Uhapšen poljoprivrednik iz Čačka zbog protesta: “Radimo da prehranimo decu, zar smo zaslužili da nas privode?”

|

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) priveli su i uhapsili poljoprivrednika Slobodana Vidojevića iz Bresnice kod Čačka. U njegovu kuću su jutros upali agenti BIA. Kako kaže njegov kolega Rade, nakon što je Vidojević javno progovorio, BIA je došla, strpala ga u kombi i odvela.

„Bio je jako uplašen i tresao se. Radimo za ovu državu kako bismo prehranili našu i tuđu decu. Zar smo zaslužili da nas privode i hapse?“ priča Rade i dodaje:

„Zakazali smo miran protest jer smo nezadovoljni uslovima u kojima radimo i živimo“, dodaje.

Kako kažu komšije, Vidojevićeva supruga je jutros bila na poslu, a deca su plakala i bila uplašena zbog situacije.

„Ovo je klasično kidnapovanje. Čim se vratio kući, bukvalno su ga oteli. U kakvoj državi živimo kada nas zastrašuju i hapse?“, pitaju se komšije.

Predrag Veljković je ogorčen zbog hapšenja Vidojevića.

„Mi smo u istom udruženju. Pre sat vremena su ga pripadnici BIA i policije su ga ugurali u nepoznatom pravcu. Kasnije je jedan od njih zvao Slobodanovog najboljeg druga da mu kaže da je on priveden, te da će morati da da izjavu“, priča Veljković za Nova.rs.

On dodaje da ne zna koliko će ostati u prostorijama BIA.

„Ovo je strašno. Umesto da država vodi računa o poštenim ljudima, ona ih hapsi. Koliko ima mafije i kriminalaca koji šetaju slobodno. A šta radi? Hapsi čestitog i poštenog seljaka, čoveka koji ništa nije skrivio, ništa nikome ukrao i nije mafijaši. Mi tražimo od Vlade samo da ispuni ono što je već potpisano u prethodnim sporazumima“, kaže Veljković.

Kompije se takođe pitaju da li predsednik Aleksandar Vučić zna kakav tretman dobijaju ljudi koji „hrane narod hlebom“.

Izvor: nova.rs