Radarski snimci pokazuju kakav će oblak prekriti Srbiju: U nedelju će kiša padati 12 sati bez prestanka

|

U septembar smo ušli sa letnjim temperaturama od oko 30 stepeni, a njegov kraj obeležiće prava vremenska klackalica. Poslednji radni dan u nedelji je skoro letnji sa temperaturama od preko 30 stepeni.

Najniža temperatura prognozirana za danas je od devet do 19 stepeni, a najviša od 29 do 33 stepena. Slično vreme će i u većini predela Srbije biti i sutra, a onda sledi veliki vremenski preokret.

Velika promena vremena u Srbiji i zahlađenje stiže najpre na severu a onda će se proširiti i na ostatak zemlje. Meteorolozi kažu da se od subote do srede u Srbiji očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina uz pad temperature.

To se posebno odnosi na nedelju kada će u Srbiji kiša padati skoro ceo dan.
Na snimcima sa sajta Vreme i radar jasno se vidi da će se teški kišni oblaci satima i satima nadvijati nad Srbijom.

I RHMZ vikend prognoza već pokazuje da nas očekuje preokret vremena.

Najpre će u subotu temperatura biti u postepenom padu i kretaće se od 22 na severu Vojvodine do 32 stepena na jugoistoku Srbije. Potom će u nedelju u celoj Srbiji biti pretežno oblačno, osetno hladnije i vetrovito, sa kišom. Temperatura će biti u padu za 10 do 15 stepeni i počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

Hladno i vetrovito zadržaće se i u ponedelјak, ali uz prestanak padavina i razvedravanje. Stabilizaciju vremena trebalo bi da očekujemo početkom oktobra.

Izvor: nova.rs