Jak pljusak sručio se na jedan grad u Srbiji – Kiša stiže i u ove delove zemlje: Sutra letnje temperature

|

Jak pljusak trenutno je zahvatio grad Valjevo. Na širem području grada ima i grmljavine. Lokalnih pljuskova trenutno ima i u pojedinim delovima Šumadije, Pomoravlja i Braničevskog okruga.

Ovi oblačni i padavinski sistemi do kraja dana premeštaće se u jugozapadnoj visnskoj struji, pa lokalne i kratkotrajne pljuskove možemo očekivati i u delovima Mačve, Srema, Podunavlja i ponegde na širem području Beograda.

Prema prognozi RHMZ-a, u narednim danima čekaju nas prave letnje temperature. Od četvrtka do subote u Srbiji se vraća leto, sa najvišom temperaturom od 33 stepena u petak, a već u subotu dolazi do nagle promena vremena.

Naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom najpre će u subotu, 28. septembra, ujutro i pre podne zahvatiti Bačku, a posle podne i uveče će se preseliti i na ostatak Vojvodine i zapadne Srbije, dok će se u ostalim delovima zemlje i dalje zadržati toplo vreme.

U nedelјu, 29. sepbembra, u celoj Srbiji preovladavaće pretežno oblačno, osetno hladnije i vetrovito, mestimično s kišom, prognozira RHMZ.

“Temperatura će biti u padu za 10 do 15 stepeni i počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. Hladno i vetrovito zadržaće se i u ponedelјak, 30. septembra, ali uz prestanak padavina i razvedravanje”, navodi RHMZ.

Stabilizacija vremena očekuje se od 1. oktobra.

Izvor: espreso.co.rs