“Ona je u dobrim rukama, neko se o njoj brine”: Otac optuženog Srđana tvrdi da Danka Ilić nije ubijena

|

Više javno tužilaštvo u Zaječaru juče je podiglo optužnicu protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića zbog ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić kod Bora.

Dragijević i Janković se terete za “teško ubistvo u saizvršilaštvu” i tužilaštvo je predložilo da im se produži pritvor. Takođe, optužen je i otac jednog od osumnjičenih Radoslav Dragijević za krivična dela “neprijavljivanje krivičnog dela” i “pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela”.

Dušan Janković, otac osumnjičenog Srđana Jankovića, kaže da sa nestrpljenjem čeka početak suđenja, jer je ubeđen da njegov sin nije izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Dušan ističe da ne želi da se meša u rad pravosuđa, ali ipak tvrdi da mala Danka, čije telo do dana današnjeg nije nađeno, nije ubijena. Tvrdi da ne poznaje Radoslava, oca Dejana Dragijevića, ali je saglasan sa njegovim tvrdnjama da je Danka Ilić živa.

“Ona je, da kažem, u dobrim rukama, neko se o njoj brine, svašta se spominjalo u javosti, a sad su te priče utihnule. Ne znam, samo se nadam da ću videti svog sina, od aprila nismo prozborili ni reč, valjda će da ga puste…”, priča Dušan za Telegraf.

I u selu se više ne spominje slučaj. Srđan je njegov sin jedinac i teše ga vesti da psihički nije posrnuo u pritvoru.

“Oni su na to imanje ušli da obave nuždu, kao što su to više puta radili, i nastavili su dalje…”, ostaje pri odbrani Srđana njegov otac Dušan Janković.

Izvor: republika.rs