Srpska trobojka i tri bela sanduka: Mirjana sahranila muža i troje dece – Vojnici formirali počasni red

|

Danijel Lazović (33) i njegovo troje dece staro deset, sedam i godinu dana sahranjeni su danas na groblju kod Petrove crkve u mestu Postenje kod Novog Pazara.

Srpska zastava na sanduku, fotografija pripadnika Vojske Srbije Danijela Lazovića, pored drveni krst. Tik pored njega tri bela kovčega u kom je njegovo troje dece. Tri bela drvena krsta, njihove uramljene fotografije na sanducima kidaju srce. Niko od prisutnih nije ostao ravnodušan. Uplakani rođaci i prijatelji nisu znali u koji kovčeg pre da gledaju.

Porodica poginulih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u subotu na putu Raška-Kraljevo kada se porodica Lazović sudarila sa vojnim vozilom, neutešno je stajala u crnini. Zatim su scene na pazarskom groblju postale i više nego potresne. Trudili su se da budu dostojanstveni u svom bolu, ali niko od prisutnih nije mogao da obuzda emocije.

Mirjana Lazović Bugarić (32), supruga Danijela i majka poginule dečice jedina je preživela u nesreći. Ona je od bola jedva stajala na nogama. Grobljem se prolamao njen jauk, dozivanje dečice i Danijela. Prizor je bio pretužan.

“Sve sam izgubila, Bože zašto si mi ih sve uzeo… Dani, čuvaj decu dok ne dođem”, plakala je neutešna Mirjana.

Nekoliko saniteta Hitne pomoći bilo je na groblju i ukazivali su pomoć članovima porodice koju su teško podneli današnji dan.

Pripadnici Vojske Srbije došli su na sahranu gde su uz počasni vod ispratili kolegu i prijatelja Danijela Lazovića koji je bio u njihovim redovima više od deset godina. Nosili su njegov kovčeg, njegovi najbliži ljudi iz kasarne u Raškoj. Potresno je bilo gledati kako prvo stavljaju srpsku trobojku na sanduk, a kasnije je skidaju i daju neutešnoj supruzi Mirjani.

Posle opela sveštenika, četiri sanduka su spuštena u zajedničku raku. Tada se iz ožalošćene mase začula kuknjava i jauci, a onda su svi počeli da plaču. I oni koji su se do tada suzdržavali da ne zaplaču, ovaj momenat je dokrajčio. Svi na groblju su plakali, čak i radnici groblja koji svakodnevno prisustvuju ispraćajima.

U jednom momentu tokom sahrane počela je da pada kiša, a jedan stariji čovek je prokomentarisao tužno: “Evo i nebo plače za vama, anđelima našim.” Porodica stradalih Lazovića jedva je skupila snage da napusti groblje nakon sahrane. Od porodice Lazović oprostio se i ministar odbrane Bratislav Gašić, kao i bivši ministar Rasim Ljajić.

Inače, Dijana Kutlačić (27) komšinica koja je bila sa porodicom Lazović u “fordu” kada je došlo do nesreće sahranjuje je danas na groblju u Raškoj. Kobnog dana njih šestoro krenulo je u Manastir Studenicu na sabor povodom praznika Mala Gospojina. Posle udesa vozač PASARS Vojske Srbije je priveden a nakon 48 sati saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, gde mu je zatim određen jednomesečni pritvor. Njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Izvor: kurir.rs