Krici Mirjane koja je izgubila muža i troje dece kidaju srce: “Jaoj, kako ću bez vas, zemljo, uzmi me” – Danas sahrana Lazovića

|

Na groblju kod Petrove crkve okupili su se skoro svi žitelji Raške, Novog Pazara kako bi na večni počinak ispratili svoje sugrađane koji su u subotu nastradali, a među njima i troje dece. U stravičnoj nesreći život je izgubio glava porodice pripadnik Vojske Srbije D. L. (33) njegovo troje dece, komšinica Dijana K.( 27) dok je majka dečice M. L. B. (32) preživela.

Majka nastradale dece među prvima je došla na groblje i nije krila koliko joj je teško u duši zbog velikog gubitka, a njen plač i krici odzvanjaju grobljem.

“Jaoj deco moja. Jaoj, kako ću bez vas. Sine moj, kćeri mile… Zemljo uzmi me. Vodi me kod njih”, jauče majka Mirjana u očaju na groblju kod Petrove crkve.

Danas su u Novom Pazaru i Raški proglašeni dani žalosti zbog ove tragedije koja se dogodila u subotu.

“Mirjana je želela da sahrani svog Danija, kako smo ga svi od milja zvali, i dečicu na groblju pored Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Postanji odakle je rodom. Danijel je voleo tu crkvu i odlučila je da se sahrane svi zajedno, a tražila je i da se ostavi mesto za nju. Želi da jednog dana počiva sa svojom porodicom. To je pretužno, zamislite, neutešna Mirjana sada bira sanduke da isprati svoju porodicu, a tog dana su samo hteli da uživaju na saboru pored svetinje”, rekao je meštanin Postanje kod Pazara za Kurir.

Izvor: alo.rs