Gradonačelnik Kraljeva se oglasio nakon koncerta Jelene Karleuše: Ovako opravdava odluku da se održi koncert posle tragedije

|

Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, nakon koncerta Jelene Karleuše u tom gradu, samo dan posle tragedije na putu Kraljevo-Raška, oglasio se na svom Fejsbuk nalogu. On je napisao, komentarišući saobraćajnu nesreću, da je lokalna opozicija ovu tragediju iskoristila da bi “prikupljala političke poene”.

Gradonačelnik Kraljeva je u objavi na svom nalogu na Fejsbuku, napisao da „lešinari iz kraljevačke opozicije ne biraju situaciju ni način u pokušajima da dođu do političkih poena potvrda je i tragedija koja je u subotu pogodila petočlanu porodicu i njihovu komšinicu“.

„Kao što su posle ubistava u školi ‘Vladislav Ribnikar’ pokušavali da dođu na vlast, tako su i sada smrt troje dece, od kojih je jedno bila beba od samo godinu dana, koristili da prikupe političke poene. Umesto da u subotu uveče isključe muziku, što su uradili svi kraljevački ugostitelji, restorani u kojima su kraljevački opozicionari stalni gosti, su cele večeri puštali glasnu muziku i veselili se. I onda je sutradan, jedan od njih, još pripit od bančenja, glumio zabrinutost i govorio na jednoj opozicionoj televiziji, kritikujući gradsku vlast i održavanje koncerta Jelena Karleuše“, napisao je on.

Kako kaže, opoziciji ni „predsednik, ni gradonačelnik, ni predsednik opštine, nemaju nadležnosti da spašavaju živote ljudi, a pogotovu ne živote onih koji nisu starosedeoci“.

Stravična saobraćajna nesreća desila se u subotu oko 13.00 časova na putu Raška – Kraljevo kada je došlo do sudara vozila Vojske Srbije i putničkog automobila „ford“ u kom su bili porodica Lazović – otac, majka i troje dece i njihova komšinica. Nesreću je preživela samo nesrećna majka, dok je njih petoro podleglo povredama na licu mesta.

Samo jedan dan nakon nesreće, u centru Kraljeva pevačica Jelena Karleuša održala je koncert. Povodom toga reagovao je predsednik Gradskog odbora stranke Srbija centar u Kraljevu Vladimir Savić, ali i ljudi na društvenim mrežama koji su oštro osudili potez pevačice i onih koji su prisustvovali na koncertu.

Izvor: nova.rs