Ove tri kuće u Srbiji možete dobiti besplatno jer podležu subvenciji države: Jedna je na 30 metara od reke Tise

|

Ukoliko ste u potrazi za povoljnim nekretninama, a pritom ispunjavate uslove za državnu subvenciju, u nastavku teksta predstavljamo vam tri interesantne ponude kuća u različitim krajevima Srbije.

1. Kućica blizu reke Tise – nala zi se u blizini reke Tise. Površina: Uknjiženo 78 m2, plac 406 kvadratna metra. Prodaje se po ceni od 10.000 evra.

Ova idilična kućica se nalazi na samo 30 metara od reke Tise, što je čini savršenim mestom za odmor i uživanje u prirodi. Iako je potrebno uložiti u renoviranje, pruža odličnu priliku za stvaranje ličnog prostora.

Prostorija unutar kućice može se prilagoditi različitim funkcijama, a dvorište nudi dodatne mogućnosti za uređenje i stvaranje zelenog kutka. Okruženje je mirno i savršeno za porodice ili kao vikend destinacija.

Ova nekretnina je idealna za one koji traže pristupačno rešenje za stanovanje ili odmor, uz blizinu vode i prirodnih lepota. Cena od 10.000 evra čini ovu ponudu vrlo atraktivnom za investiciju.

2. Kuća u Beloj Vodi površine 70 metara kvadratnih takođe ispunjava uslove za državnu subvenciju, a cena joj je 8.000 evra.

Ova kuća nudi odličan odnos cene i kvaliteta. U dobrom je stanju i spremna za useljenje. Pruža udoban životni prostor i blizinu potrebnih sadržaja. Kupci mogu iskoristiti državnu subvenciju, koja će im omogućiti smanjenje ukupnih troškova, čime ova ponuda postaje izuzetno povoljna.

3. Kuca u Vrbici – opština Čoka, prodaje se po ceni od 10.000 evra.

Kuća ima dva ulaza, a pre par meseci je tu bila radnja mešovite robe. Iza objekta se nalazi veliki deo gde može biti bašta, i iznosi 1000 kvadrata. Takođe tu je i kapija za ulazak u dvoriste.

Ima dve velike prostorije, dva kupatila sa šoljom i umivaonikom. Sve je u pločicama jer bilo prilagođeno za poslovni prostor. Objekat nema oštećenja, te nije potrebno renoviranje. Dve prostorije su po 20 kvadrta, dve od 10 m2. Voda je uvedena dok je struja trofazna.

Ispred objekta je ozidan mini balkon koji je natkriven. Moze da sluzi kao terasica ili parking.

Lica koja mogu da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom su punoletni državljani Republike Srbije koji nemaju navršenih 45 godina života i pripadaju sledećim kategorijama: pojedinac, samohrani roditelj, bračni par, vanbračni partneri.

Sistem je jednostavan: zainteresovani samostalno bira kuću u delu Srbije za koji se odluči, a vrednost kuće (do 1,2 miliona dinara) procenjuje jedinica lokalne samouprave. Zatim konkuriše, a Ministarstvo za brigu o selu odobrava neophodna sredstva, novac uplaćuje opštini, a opština prodavcu.

Zatim potpisivanje ugovora kod javnog beležnika. Mogu da konkurišu punoletni građani Srbije ne stariji od 45 godina, koji ne poseduju nepokretnosti (osim poljoprivrednog zemljišta). Pored ostalog, uslov je i da nisu u prethodnih pet godina prometovali – prodali nepokretnost.

Neophodno je da kuće imaju struju, vodu, kanalizaciju (septičku jamu), a da selo ima bar jedan od objekata društvenog standarda (prodavnicu, poštu, ambulantu, školu…).

Izvor: telegraf.rs