Umesto dana žalosti, u Kraljevu koncert Jelene Karleuše: “Cela porodica izginula, kako vas nije sramota”

|

Prekjuče se kod mesta Bojanići na putu Raška-Kraljevo, dogodila stravična nesreća kada je nastralao pet osoba, među kojima je troje dece. U nesreći je učestvovalo jedno vojno vozilo. Na licu mesta poginuo je Danijel Lazović, njegovo troje dece kao i njihova komišnica Dijana Kutlačić. Danijelova supruga Mirjana je jedina preživela sa težim povredama.

Velika tragedija potresla je celu Srbiju, i dok je narod širom zemlje apelovao da se proglasi Dan žalosti – to se nije desilo. Umesto toga, građani Kraljeva dobili su koncert muzičke zvezde Jelene Karleuše koji se održao sinoć.

Zbog ovog slučaja korisnici društvene mreže X, bili su ljuti na pevačicu Jelenu Karleušu.

„Cela porodica izginula, a u Kraljevu večeras Karleušin koncert, plaćen parama gradjana! Da li smo normalni kao narod? Ko je dozvolio ovo?“, napisao je jedan korisnik na mreži X.

„Kraljevo, koncert Jelene Karleuše posle tragedije. Ne znam ko je gori ili bezosecajniji ,oni što su došli,oni što vode grad ili ova napredna osoba što peva. Posle opozicija lešinari? Sram vas bilo“, glasio je jedan komentar na bivšem Twiteru.

Požarevac, Subotica, Ruma, Šabac, Sombor, Kikinda – samo su neki od gradova u kojima je Jelena Kareluša nastupala u prethodna dva i po meseca. Sada je na red došlo i Kraljevo i to u baš neprimereno vreme.

Pojedine građanske inicijative tvrde da je za nastupe u Subotici i Somboru pevačica dobila nešto više od 40.000 evra. U Požarevcu je prošla bolje. Lokalni mediji prenose da je dobila preko 50.000 evra. Za ostale gradove se ne zna, što je slučaj i sa Kraljevom. Na portalu javnih nabavki nije navedeno koliko košta nastup Jelena Karleuše, a na to pitanje za N1 ne odgovaraju ni iz opštine.

Izvor: nova.rs