Lekari na ivici suza, okolo se čuje “Ima li neko vode?” – Ovako je izgledalo spasavanje Mirjane iz oklopnog vozila od 18 tona

|

Novi Pazar, Raška, Kraljevo i cela Srbija još uvek su pod utiscima tragedije koja se dogodila kada je tragično nastradalo petoro osoba. Koliko je stravičan bio sudar najbolje pokazuje snimak spasavanja Mirjane, koja je bila zaglavljena u automobilu od koga ništa nije ostalo, tik ispod prednjeg levog točka vojnog vozila.

“Blic” je došao u posed snimka koji je nastao desetak minuta posle nesreće. Ekipa hitne pomoći, vojna policija, ali i građani koji su se našli na licu mesta, pokušavali su da pomognu Mirjani koja je bila u smrskanom automobilu među telima supruga, dece i komšinice.

Snimak počinje kadrom u kojem se vidi automobil porodice Lazović zgužvano ispod vojnog vozila. Na licima prisutnih, radnika hitne pomoći, očevidaca i policije vidi se šok i tuga zbog velike tragedije.

U jednom momentu, osoba koja je snimila video, počela je da traži vodu za jedinu preživelu, Mirjanu.

“Je l ima neko vode? Donesite vode, ima li neko vode!?”, čuje se na snimku.

Dok izgovara ove reči, vidi se jedno lice koje je potrčalo iza u potrazi za vodom. U daljem toku snimka, akcenat je opet na zgužvanom vozilu gde se među tragično nastradalom decom, suprugom i komšinicom, i dalje nalazila jedina, čudom preživela Mirjana.

“Ko bliže ima vode? Ko ima blizu vode!?”, opet se čuje na snimku.

U tom momentu do njega dolazi radnica hitne pomoći koju je upitao za zdravlje ostalih aktera nesreće, budući da izgleda nije bio upućen.

“Šta je sa decom, je l su živa?”

“Ma nisu živa”, kratko je rekla doktorka hitne pomoći na ivici suza.

Čuvši to, čovek sa snimka je u neverici prišao vozilu oko kojeg se nalazio nekoliko medicinskih radnika, pripadnika policije i vojne policije. Putničko vozilo bukvalno je bilo zgužvano kao konzerva, i pravo je čudo što je Mirjana iz ovakvog udesa ostala živa.

Pripadnici vojne policije su sve vreme komunicirali sa povređenom Mirjanom, što se čuje i na snimku. Nesrećna žena se nalazila ispod prednjeg desnog točka vojnog oklopnog vozila.

“Hoćeš malo da piješ”, upitao je pripadnik vojne policije, koji je u tom trenutku dodavao flašu povređenoj majci troje dece.

U daljem toku snimka, vidi se njeno lice kako uzima flašu sa vodom i pije iz nje. U prvi mah se od rada vojnog vozila ništa nije čulo. Nedugo zatim, njen glas se jasno čuje. Vojnik ju je potom upitao da li želi da joj opere ruke.

“Dobro je. Neka još malo” (govoreći o pijenju vode).

Nakon što je vratila flašu vojnom policajcu, snimak opet prikazuje samo vozilo i okupljene ljude oko njega, gde se i završava.

Kako je za “Blic” rekao izvor upućen u vojna vozila, vozilo PASARS teško je neverovatnih 16 tona, više od 12 puta je teže od “forda” na koji je naleteo, i pravo je čudo da je bilo ko preživeo ovu stravičnu nesreću.

Izvor: blic.rs