Objavljena dugoročna prognoza po mesecima: Poznato kakvo će biti Miholjsko leto i kad kreće prava zima u Srbiji

|

Meteorolozi napominju da dugoročna prognoza nije precizna, ali neke podatke ipak mogu unapred da predvide. Što se tiče dugoročne prognoze za zimu, Sezonska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuje šta možemo da očekujemo od oktobra, pa sve do februara.

Oktobar 2024: U većem delu Srbije oktobar će biti topliji i prosečno vlažan, a u istočnoj i južnoj Srbiji topliji i suvlјi oktobar. Miholјsko leto.

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 1 do 2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha oko 10.5 stepeni.

Novembar 2024: Ove godine očekuje nas topliji i prosečno vlažan novembar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5 stepeni do 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.1 stepen.

Decembar 2024: Biće blaži i prosečno vlažan decembar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5 stepeni do 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 1.3 stepeni.

Izvor: nova.rs