Sergej Trifunović proteran iz Hrvatske: Do ovog datuma mora biti van zemlje – Policija izdala saopštenje o slučaju glumca

|

Kako prenose hrvatski mediji, glumac Sergej Trifunović je ipak proteran iz Hrvatske i to na tri meseca, a tu informaciju potvrdila je i njegova advokatica. Nova sankcija se ne odnosi na ostatak Evropske unije, već samo na Hrvatsku.

Nakon presude koju je doneo Prekršajni sud u Splitu, gde je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu zbog izgreda od pre godinu dana, Trifunović je otišao sa svojom advokaticom, a u jednom trenutku pristupio mu je policajac i identifikovao se službenom značkom.

Taj policajac je bio iz Uprave za imigraciju i Sergeju je uručio tu odluku njegove službe, koju su doneli protiv Trifunovića kao “specijalnog povratnika”, što hoće reći, ponavljača određenih prekršaja, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Rešenje o proterivanju stupa na snagu u prvoj minuti 23. septembra ove godine. Do tada Sergej ima vremena da obavi šta ima u Hrvatskoj i u ponoć na prelazu sa nedelje na ponedeljak mora biti van Hrvatske, a ovo je potvrdila njegova advokatica Ivanka Šamija.

Hrvatska policija juče je izdala zvanično saopštenje o slučaju Sergeja Trifunovića.

“Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je muškarac počinio prekršaje iz člana 5. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je danas priveden u službene prostorije. Na društvenoj mreži Instagram, 10. septembra 2023. godine, muškarac je objavio tekst neprimerenog sadržaja, kojim je i grubo omalovažavao policiju i policajce, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljadu eura”, navodi se u saopštenju splitsko-dalmatinske policije.

Izvor: blic.rs