Hrvati oduzeli pasoš Sergeju Trifunoviću, traže zatvor za glumca: Isplivali detalji sa saslušanja u Splitu

|

Srpski glumac Sergej Trifunović sinoć je uhapšen kada je pokušao da pređe srpsku granicu i uđe u Hrvatsku, u kojoj mu je bio zabranjen ulazak do 8. septembra ove godine zbog incidenata prilikom boravka sa psom u Splitu prošle godine. Kada je kazna istekla, Sergej je pokušao da uđe u Hrvatsku, ali je prošao neslavno. Glumac je danas sproveden u Opšinski prekršajni sud u Splitu i oduzet mu je pasoš kao mera opreza. Kako piše “Slobodna Dalmacija”, suđenje se nastavlja sutra u 12.30 časova.

Trifunović je na sudu izjavio da se ne oseća krivim za dela koja mu se stavljaju na teret, a u optužnom policijskom predlogu mu se stavlja član 5 i član 17 zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Član 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže “Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana”. Zato je policija od suda zatražila kaznu za Trifunovića u vidu zatvora od 30 dana.

U Članu 5 navodi se sledeće: “Ko na javnom mEstu iznošenjem tekstova, skladbi, reprodukcija, isticanja simbola, tekstova slika i crteža remeti javni red i mir biće kažnjen se novčanom kaznom od 300 do 2.000 evra”.

Policija za ovaj članak koji se stavlja na teret traži kaznu za Trifunovića u iznosu od 1.000 evra.

U trenutku hapšenja, sa Sergejem je bila njegova supruga Isidora Trifunović, koja je u oglašavanju na Instagramu navela da su policajci bili brutalni prema njenom suprugu. Trifunović to za sada nije spominjao na sudu, što ne znači da neće sutra.

Izvor: telegraf.rs