“Skinuo je masku za disanje i izašao na binu”: Slovenačka voditeljka otkrila detalje Borinog poslednjeg koncerta

|

Legenda jugoslovenske rok scene Bora Đorđević, napustila nas je 4. septembra, u 72. godini. Roker je svoje poslednje dane proveo u Ljubljani, a upravo iz Slovenije stižu i dirljivi oproštaji.

Voditeljka Tamara Goričanec sa radija i televizije “Aktual” podelila je svoja sećanja na Boru, govoreći o njegovoj ljubavi prema Ljubljani i poslednjem koncertu. Tamara je u uključenju na Kurir televiziju opisala Borin poslednji nastup u Ljubljani, kada je, iako u teškom zdravstvenom stanju, uspeo da fanovima priredi koncert za pamćenje.

“Bora je već bio bolestan, dugo smo čekali da vidimo da li će moći da se popne na binu, ali on je skinuo masku za disanje i popeo se na binu kao da mu nije ništa. Do zadnjeg daha je pevao sve pesme kao na albumu”, priseća se Tamara i dodaje da iako je bio lošeg zdravstvenog stanja, Đorđević nakon nastupa našao snage da se fotografiše sa fanovima i podeli autograme.

“Posle koncerta se vratio u bolnicu, ali je uzeo vremena da se slika sa fanovima i razgovara sa njima. Bio je uvek pristupačan, bez obzira na sve”, otkrila je Goričanec.

Iako je Tamara Goričanec planirala da se sretne sa Borom i popije kafu s njim, ta želja ostaće joj neostvarena.

“Nažalost, nismo stigli da popijemo tu kafu, ali praviću se da jesmo dok budem slušala njegove pesme. Možda ćemo se sresti u nekoj drugoj dimenziji”, sa setom u glasu zaključuje Tamara.

Izvor: mondo.rs