Hrvati pljuju Boru odmah posle smrti: “Pesimista, nacionalista, desničar” – Podsećaju na tekstove legendarnih pesama

|

Legendarni roker Bora Đorđević preminuo je danas, 4. septembra, u 72. godini, a iza sebe je ostavio brojne hitove i pesme na kojima su izrasle mnoge generacije. Međutim, pojedinci to očigledno ne poštuju pa se na najsramniji način oglašavaju u trenutku kada čitav region žali.

Nakon što je objavljena tužna vest da je Bora preminuo, čitav region zatrpale su razne vesti, inicijalne, a zatim i tekstovi o njegovim pesmama, karijeri i svemu onome što je za života učinio dobrog – a toga zaista ima mnogo.

Međutim, nažalost, izgleda da su njegovu smrt pojedinci jedva dočekali, pa su krenuli najstrašnije da izveštavaju o Borinoj karijeri.

Hrvatski mediji u skoro svakom tekstu podsećaju na pojedine Borine tekstove iz legendarnih pesama. Objavljuju tekstove u kojima sve najgore pišu o njegovoj karijeri i bez imalo poštovanja o takvom liku, ali i njegovim delima, na nekin način slave.

U tekstovima uglavnom pominju pojedine njegove pesme, koje nazivaju ratnohušačke numere – što je, moraćemo se složiti svi, samo njihova sramota i dokaz da ako ko mrzi, mrze oni.

“Godine 1982,. izazvao je silan skandal pesmom „Na zapadu ništa novo“, u kojoj su bili stihovi „za ideale ginu budale“ i „kreteni dižu bune i ginu“. Na noge je ustao cijeli Subnor”, deo je teksta hrvatskog medija 24sata.hr”

“Pesma „Pogledaj dom svoj, anđele“, zaziva rat i osvetu. Dojmljiva je, ali ne služi autoru na čast. Koje je tumačenje te pjesme ispravno?. Genijalan pesnik, veliki roker, nikad nije bio ambasade vedrine – bio je pesimista, desničar, nacionalista, a 2012. je proglašen i četničkim vojvodom”, pisalo je u nastavku.

Izvor: alo.rs