U narednim satima pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće ove delove Srbije: Najavljene i nepogode

|

Srbiju je konačno napustio toplotni talas Lucifer. Temperature su u skoro većini predela ispod 30 stepeni, u Beogradu je 29. U Vojvodini je najtoplije sa temperaturma preko 30 stepeni.

Srbija je i danas pod uticajem ciklona sa centralnog Mediterana, uz jugoistočna visinska strujanja. U narednim satima pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugu i jugozapadu Srbije. Ovi grmljavinski sistemi premeštaće se u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu. Na severu Srbije i u Vojvodini ostaće suvo.

Kasnije posle podne i uveče ponegde će biti uslova za kratkotrajne grmljavinske oluje i nepogode.

U sredu u Srbiji promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar u skretanju na severozapadni, posle podne i uveče povremeno i pojačan, u vreme pljuskova i jak. Ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske oluje i nepogode. Jutarnja temperatura od 16 do 22°C, maksimalna dnevna od 28 do 32°C.

U četvrtak će biti svežije i sunčano, uz razvoj dnevne oblačnosti. Ponegde se očekuje i ređa pojava pljuska. U petak i u subotu sunčano. Za vikend tropski toplo, temperatura od 32 do 36 stepeni. U nedelju se ponegde očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Izvor: espreso.co.rs