Moćna izjava vaterpoliste Srbije nakon prolaska u finale OI: “Ovo je za braću košarkaše, znamo svi šta se desilo”

|

Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je istorijski uspeh plasmanom u finale Olimpijskih igara pobedom protiv Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 10:6. Briljirali su Delfini tokom čitavog meča i na kraju pokazali zube nakon lošeg otvaranja turnira.

Reprezentativac Srbije Nemanja Vico je bio vrlo emotivan nakon utakmice i istakao je da je tim na korak do sna.

“Ušli smo u finale, kao što sam rekao protiv Grčke, okrenuli smo se polufinalu i pripremili utakmicu, samo nam je to bilo u glavi, tako i sledeća. Na jedan korak smo do sna, bukvalno smo sanjali i maštali o ovom momentu, mislim da smo na kraju poklazali karakter. Posle onakve grupe da pobedimo Grčku u onakvom trileru i sada Ameriku u polufinalu. Znali smo da neće biti lagana utakmica, i njima i nama je bila utakmica karijere, a sledeće da ne pričam. Ništa, čekamo protivnike za finale i mislim da smo se konačno skupili i hajde da kažem podigli i svako od nas je spreman da da sve od sebe u ovoj utakmici karijere”.

Vico je priznao i da je za ovo radio čitav život.

“Nemam više šta da kažem, za ovo sam trenirao i ustajao svako jutro i radio ceo život da igram finale OI. Ostaviću poslednji atom snage, pa makar me izvlačili iz bazena. Sve ću da dam što imam i nadam se da ćemo da slavimo zlato”.

Za njega nije važno ko će biti rival u finalu.

“Gledaćemo iz sobe, ko god da dođe, ne priželjkujemo nikoga, ko god da dođe mislim da će to da bude izuzetna utakmica. Finale je finale, tu može da dođe i najgora ekipa zna se da će to da bude jedna teška utakmica i mislim da smo stvarno spremni. Prošlu utkamicu smo se mnogo istrošili, ovu smo bolje priveli kraju i mislim da je sada pravo vreme da se podignemo fizički i psihički i da dočekamo tu utakmicu kako treba”.

Posle velike krađe košarkaša, protiv Amera su imali dodatni motiv…

“Jesmo, jesmo, to smo pričali baš u sobi. Prvo je to bio motiv za nas 13 koji igramo, a posle smo i pominjali sinoćnu utakmicu, da osvetlimo obraz našoj braći košarkašima. Pohvalio bih i njih, izuzetna utakmica, pratili smo, ali eto, da sada ne zalazimo u detalje. Znamo svi šta se desilo sinoć…”.

Na kraju je istakao da je tim namerno igrao agresivno na startu.

“Ušli smo agresivno u utakmicu, hteli smo da ih slomimo odmah na početku, da im pokažemo gd esu došli, odnosno na koga. Možda smo bili preagresivni, branili smo se, izuzetno smo igrali odbranu danas. Mogli smo još bolje u napadu, ali mislim da je ovo sasvim dovoljno za polufinale, a za finale se nadam da će na vrhunskom nivou biti i odbrana i napad”.

Izvor: telegraf.rs