Ena Popov podelila recept za ukusan specijalitet od tri sastojka: Sprema se za pola sata i idealan je za letnje dane

|

Recepti koje svakodnevno koristimo često nam dosade, pa povremeno poželimo da obradujemo nepca nekim egzotičnim jelom, a šta je lepše nego grčka kuhinja, koja je idealna za letnje dane.

Jedno od njih je ultimativna grčka “slana poslastica” – bujurdi – koje ne zahteva puno sastojaka. Što je najbolje, priprema traje samo 20 minuta.

Ukoliko volite da isprobate neki specijalitet, koji nije tipičan za vašu kuhinju, recept Ene Popov za bujurdi je idealan za vas. Voditeljka Ena Popov je spremala ovo tradicionalno grčko jelo sa primesom vojvođanskog ukusa, a koje bi ljubiteljima mediteranske kuhinje moglo da se svidi.

Potrebni sastojci: kocka feta sira, 300 g rendanog trapista ili gaude, čeri paradajz, maslinovo ulje, origano i glavica crvenog luka.

Priprema: kocku fete isecite na 3 do 4 kriške, zatim kriške položite u vatrostalnu posudu, dodajte čeri paradajz isečen na polovine i iseckan crveni luk. Sve prelijte maslinovim uljem i začinite origanom i začinima po želji, pa preko stavite rendani sir.

Originalnom receptu Ena je dodala sitno seckanu slaninicu i komadiće dimljenih pilećih prsa. Sve pecite u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni i uživajte u ukusima grčke kuhinje.

Izvor: svet-scandal.rs