Prevara beogradskog klima servisa: Uzeli 9.500 dinara a nisu obavili posao – Na reklamaciju odgovorili drsko

|

Sa dolaskom leta u porastu je potreba za klima servisima i majstorima rashladnih uređaja. Među ovlašćenim serviserima mnogo je prevara, pa se građani po nepisanom pravilu svake godine pre letnje sezone nalaze na meti onih koji haraju Beogradom (a i šire). Dokaz je slučaj koji je čitateljka podelila sa ekipom portala MONDO, a zbog kog je ostala i bez funkcionalne klime i više od 9 hiljada dinara, koliko je usluga naplaćena.

Beograđanka obratila se servisu klima uređaja “Klima frigo” koja, prema podacima sa sajta središte ima u Mirijevu. Trebalo je dopuniti freon, a usluga je iznosila 9.500 dinara.

“Majstor je bio, uradio šta je trebalo ili je tako izgledalo, nakon čega nam je dao radni nalog odnosno “ugovor o delu” da potpišemo, usluga plaćena i on je otišao”, započinje ona.

Međutim, ubrzo su shvatili da majstor zapravo ništa nije uradio, a porodicipostaje jasno da je prevarena. Na nalogu, koji su dostavili redakciji MONDA, uredno su popunjeni podaci korisnika, unet opis i cena usluge, ali ne i čitko popunjen potpis majstora koji je došao na teren, kao ni podaci o samoj firmi.

Gospođa je reklamaciju uložila slanjem poruke na pomenuti broj telefona, a iz servisa je dobila, kako nam kaže, prilično drzak odgovor.

“Ne samo da nisu pokazali spremnost da ili vrate novac ili pošalju majstora kako bi posao uradio kako treba, nego su bili prilično drski”, rekla nam je čitateljka, a kao dokaz priložila i prepisku sa ljudima iz servisa. Jedinu na koju su odgovorili, jer se nakon toga nisu oglašavali niti javljali na jedini broj mobilnog koji je na sajtu istaknut.

Iz servisa se oštećenoj porodici više nisu javljali, ali su na pozive i poruke portala MONDO ubrzo odgovorili. Potvrdili su da je servis na pomenutoj klimi urađen, te objasnili i zbog čega reklamaciju nisu uvažili.

“Na pomenutom uređaju je izvršena dopuna gasa/freona, te kako tom prilikom nije prihvaćena zamena stare freonske instalacije, reklamacija ne može biti prihvaćena. Po našim uslovima, zbog curenja gasa na instalaciji klima uređaja (neće biti prihvaćena) ukoliko prilikom punjenja ili dopune nije zamenjena kompletna freonska instalacija, shodno Članu 2.) pod stavkama: 1, 2 i 2a. Radnog naloga br.: 001418”, navodi se u odgovoru.

Ovo, tvrdi sagovornica pomenutog portala, nije istina jer im majstor na licu mesta nije ponudio ništa od navedenog.

Od Udruženja potrošača saznali smo da je bilo još pritužbi na rad pomenutog servisa, a slučaj ove porodice dalje će se odvijati preko institucija, Tržišne inspekcije i policije.

Izvor: mondo.rs