Jugom 55 prešli 1.900 km kako bi bodrili Orlove: Momci o kojima priča Srbija otkrili šta im je sve usput otkazalo

|

Najveća atrakcija Evropskog prvenstva u Nemačkoj su upravo Vrnjčani i komšije Trsteničani koji su došli na ideju da krenu automobilom marke yugo 55 iz 2000. godine.

Marko, Mladen i Nemanja su za Nemačku pošli u ranim jutarnjima satima u subotu. Čuveni „jugić“ ih je poslužio da pređu čak 1.900 kilometara od Srbije do Gelzenkirhena, gde su se uputili.

Do krajnje destinacije bilo je puno prepreka, pošto su im odmah na početku puta otkazala svetla, a kasnije i peta brzina. Tako se jugo 55 pretvorio u jugo 45, dok je peta brzina vezana kanapom.

Parola, snađi se. I zaista, momci su se snašli i tako stvorili najluđu priču ovog šampionata… Vrnjčani su ponosni na ovaj trojac. Oni sada otkrivaju kako su došli na ovu ideju:

“Na ideju smo došli, normalno, u kafani a u pitanju je opklada. Želeli smo da bodrimo naše Orlove i u jednom trenutku smo se setili da imamo ovog juga iz 2000. godine na kojem ništa nije menjano, sve je originalno”, kaže jedan iz slavnog trojca. Kažu i da smo pobedili Engleze, da li bi ga Tadiću da provoza jedan krug.

Kad se vrate sa EP, planiraju da automobil prodaju u dobrotvorne svrhe na aukciji a sav prihod žele da daruju Institutu za neonatologiju u Beogradu.

Mladen, Nemanja i Marko su privukli pažnju tokom puta, pa ih je jedan čovek zaustavio, častio punim rezervoarom i pivom, kada je vide čime su krenuli u Nemačku. I stigli su da budu uz “orlove”, a usput su oduševili sve.

Izvor: kurir.rs