Grobari besne zbog poništenog koša Zeka Ledeja: “Ovo je krađa” – Navijači optužuju sudije da su im oteli pobedu protiv Zvezde

|

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 89:88 u prvoj utakmici finalne serije Košarkaške lige Srbije u hali “Aleksandar Nikolić”. Međutim, navijači Partizana su besni nakon još jednog tesnog poraza i optužuju sudije da su ih pokrale.

Ovaj put povod je to što su arbitri na osam sekundi do kraja svirali faul u napadu Zeku Ledeju prilikom borbe za ofanzivni skok nakon promašene trojke Avramovića. On je iz skok-šuta postigao koš i imao bi i dodatno slobodno bacanje, ali su sudije rekle da je odgurnuo Mitrovića. Baš zbog toga su navijači Partizana s pravom pobesneli.

“Poništeni koš Zeka Ledeja za vođstvo Partizana osam sekundi pred kraj prve utakmice finalne serije Superlige. Sudije Jovčić, Obrknežević i Jevtović dosudile su faul u napadu, posle čega je Crvena zvezda u neizvesnoj završnici sačuvala prednost i pobedila”, glasio je inicijalni komentar na Instagram stranici Partizanve televizije, a onda su usledili komentari:

“Ovde ni Frankov Real ne bi mogao dobiti…Šta je ovo sva sili nebeska je li ovo ikad bilo”; “Komentator je sam rekao da ovo nije faul i da je koš trebao da važi”, “Skupljamo staro železo, stare bojlere, mašine i Krademo. A i fatamorgana. Koji lopovluk”.

“Au bre, pa ovo je situacija za pobedu. Sudija je grešio na obe strane, ali ovo je trenutak za pobedu, a ovde nema ni govora o faulu”. “Čovek ga je nadskočio uzeo loptu prvi i dao koš, ovo nije faul ni u Evropi ni u NBA”, ređali su se komentari besnih grobara.

Ni delije im nisu ostale dužne na istoj objavi i počele su da ih ismevaju.

“Čist faul… Ovo u NBA nije faul, ali u Evropi se ovo svira kao faul!! Jedino da se u određenim situacijama koristi NBA pravilnik ne bi li grobari bili zadovoljni. Molimo Čovića da ekipa napusti ovu seriju da damo kmekavcima jedan trofej. Nek pričaju unucima”, napisao je neko.

“Čudna je ta fizika i kako čovek koji skoči vertikalno uspe da završi 2-3m dalje?! Koji ste vi vašar… Ajde, nastavite sa kuknjavom”, komentari su zvezdaša.

Izvor: republika.rs