Bugarin došao u Beograd na koncert Ramštajna, pa ostao zatečen onim što je doživeo: “Nisam to očekivao od vas”

|

Nakon svoje prve posete Srbiji, tačnije Beogradu i Novom Sadu, jedan Bugarin javno je izneo svoje utiske o našoj zemlji i ljudima.
On je u anonimnoj objavi “Impresioniram Srbijom” na Reditu objasnio da je sve što je video u Beogradu i Novom Sadu bilo impresivno – što, priznaje, nije baš očekivao.

“Zdravo svima. Kao što naslov kaže, želim samo da napišem komplimente i svoj stav o mojoj prvoj poseti Srbiji kao Bugarin.

Suprotno uobičajenom mišljenju, sve što sam video je bilo impresivno: Prelepa priroda, čisti, pravi auto-putevi, čisti gradovi puni života, topli ljubazni ljudi svuda u Beogradu i Novom Sadu”, napisao je Bugarin.

Veliki broj Srba zahvalilo mu se na lepim rečima, a kako je došao za nedavno održan koncert nemačkog benda Ramštajn, ispod objave su bili i neki duhoviti komentari.

“Kako si bio tamo zbog koncerta Ramštajna bilo bi loše da se nisi osećao kao kod kuće, jer ako ćemo realno, svaki Bugarin je tada bio u Beogradu”, “Na kitarata Vasko Žabata”, “Hvala Vama Vasko Žabata, sada nam odsviraj nešto na tvojoj gitari”, “Hvala ti na komplimentima, dođi nam opet”, “Hvala ti puno na iskrenoj objavi! Mi Srbi smo veoma gostoljubivi narod, suprotno agendi koja nam se ‘lepi'”, pisali su mu ljudi.

Na pitanje jednog Srbina zašto nije očekivao isto pre dolaska u Srbiju, momak iz Bugarske je odgovorio:

“Mislio sam da je priča da Srbi mrze Bugare istinita, da više volite da pričate sa nama na engleskom nego na bugarskom. Da vam je loša infrastruktura jer niste u EU i slično. Ali sam se lično uverio da je to bilo pogrešno uverenje”.

Izvor: blic.rs