Dve devojčice od dve godine nestale za dva meseca: Raisa sinoć bosa odlutala iz dvorišta – Rumunija na nogama

|

Ceo region potresla je vest da je dvogodišnja devojčica Raisa Marija nestala sinoć u mestu Doldž u Rumuniji. Devojčica je, kako kažu iz porodice, nestala iz dvorišta kada je krenula ka dedinoj kući, kada joj se gubi svaki trag. Kuća je, inače, udaljena svega nekoliko metara od mesta gde je dete bilo.

Slučaj jako podeseća na 26. mart kada je u Srbiji, oko 500 km dalje, u mestu Banjsko polje kod Bora, nestala takođe dvogodišnja Danka Ilić. I tada, kao što je i danas slučaj u Rumuniji, u potragu za detetom uključilo se 150 volontera i pripadnika nadležnih službi, podignuti su helikopteri i dronovi.

Podsetimo, i Danka je nestala iz dvorišta kuće koja pripada njenoj porodici, a u koju je došla sa majkom i bratom kako bi se igrala. Potresena porodica i prijatelji i noćas su tražili malu Raisu.

“Ona od kapije nije imala gde da ode. Svuda smo gledali, svaki žbun”, rekao je komšija za medije.

Deda je u šoku zbog nestanka. Kaže da se nije zabrinuo što dete nije došlo do kuće jer je mislio da je malena zaspala.

“Svakog dana spava između 13 i 13.30 časova. Video sam sandalice”, kaže deda.

Policija je odvela roditelje male Raise u stanicu da daju iskaz, dok komšije i meštani pomažu specijalnim timovima u potrazi. Nakon Dankinog nestanka, u sklopu redovne procedure ispitivani su i njeni roditelji i porodica, a otac je prošao i poligrafsko testiranje, dok majka nije ispitana zbog toga što je u poodomakloj trudnoći.

Mediji javljaju da je devojčica visoka oko metar, da ima 13 kilograma, braon oči i kratku, smeđu, talasastu kosu. U vreme nestanka dete je imalo žutu majicu, crne pantalonice i verovatno je bila bosa.

Izvor: republika.rs