Veljko Ražnatović o nacionalnoj penziji: “Što bih odbio nešto za šta sam krvario” – Novčanu nagradu dao je u humanitarne svrhe

|

Bokser Veljko Ražnatović u poslednje vreme ima mnogo razloga za slavlje, kako na privatnom, tako i na profesionalnom planu. Sa suprugom Bogdanom dobio je trećeg sina, Isaiju, pa je Željku i Krstanu stiglo društvo za igru.

Sa druge strane, Veljko Ražnatović je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u boksu ostvario zapažen uspeh. Osvojio je bronzano odličje, kao i novčanu nagradu koju je donirao u humanitarne svrhe.

U pravo je ta medalja postala tema brojnih medijskih natpisa. Vest o osvajanju bronze pratila je i informacija da je Veljko Ražnatović time ostvario pravo na nacionalnu penziju. To je izazvalo pravu buru na društvenim mrežama, koje su se usijale od komentara sa argumentima za i protiv, a do dan danas nije ni sigurno hoće li Ražnatović zapravo dobiti penziju, budući da boks ne spada u olimpijske sportove.

Šta Veljko misli o svemu, izjavio je u emisiji “Lagani podcast”.

“Niti znam, niti ulazim u to”, poručio je Veljko i dodao:

“Bilo je priče da ćemo svi dobiti nacionalnu penziju, dok drugi kažu da će je dobiti samo olimpijske kategorije. Ja sam odradio šta je bilo do mene”.

Naglašavajući da se oko svega digla velika bura, Veljko Ražnatović je podsetio da se nacionalna penzija dobija tek od 40. godine, a da on sada ima samo 27.

“Neću je odbiti. Što bih odbio nešto za šta sam krvario”, poručio je Ražnatović.

Veljko Ražnatović otkrio je i to da ima 96 kilograma, a da se za prvenstvo spremao uz pomoć nutricionistkinje.

“Pomogla mi je, iako ništa nisam jeo. (smeh) Bilo mi je dozvoljeno da jedem samo belanca, bademe i musaku od tikvica”, otkrio je kako je uspeo da skine kilažu.

Izvor: story.rs