Danke nema, a majka ubice danas sahranjuje sina Dalibora: “Nemam hleba da jedem, više mi nije do života”

|

Tokom popodneva, u dvorištu porodične kuće u Zlotu, pojavila se Svetlana Dragijević, majka pokojnog Dalibora i Dejana, koji je osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Svetlana Dragijević inače provodi ceo dan u kući. Ostala je sama nakon što su njen stariji sin i suprug uhapšeni, a mlađi preminuo. Na kapiji nema umrlice za sinom Daliborom. Izjavila je da priprema sahranu sinu, ali da nema snage da izdrži, budući da je bolesna, te da ekipa Hitne pomoći stalno dolazi na njenu adresu. Juče su satima razgovarali s njom inspektori policije. U popodnevnim satima izneli su papirnu vreću sa predmetima koji bi mogli da rasvetle odgovornost njenih sinova i supruga, kao i da li je Dalibor poneo neku tajnu u grob.

U tom trenutku nije se znalo kada će biti dopremljeno Daliborovo telo i da li će on biti sahranjen danas. Umesto odgovora na pitanje o sahrani, Svetlana je rekla:

“Ja nemam hleba da jedem. Pomažu mi komšije, nemam ovlašćenja na penziju supruga. Više mi nije do života”, poručila je za Novosti.

Svetlana je ranije medijima rekla i da nema novca za sahranu, kao i da ne zna kada će sahrana biti održana. Ona je danima ispitivana nakon što joj je najpre uhapšen sin Dejan, a potom i privedeni suprug i mlađi sin, nakon što je Dejan priznao ubistvo i optužio oca Radeta i brata Dalibora da su mu pomagali u skrivanju tela.

Dalibor je preminuo u policijskoj stanici u Boru, i to veče pre nego što je trebalo da bude saslušan, a ranije je policiji odao 20 lokacija na kojima bi moglo da bude telo nesrećnog deteta. Ipak, ni na jednoj nije bilo. Dalibor je inače imao srčanih problema i umro je od infarkta.

Izvor: republika.rs