“Radim kao policajac, ali moja deca nikada nisu videla oružje”: Bolno svedočenje roditelja Bojane ubijene u “Ribnikaru” potreslo sve u sudu

|

U nastavku suđenja koje se vodi protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja K. K. (14) koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u školi “Vladislav Ribnikar”, svedočili su Marija i Bojan Asović, roditelji ubijene devojčice Bojane.

“Smatram se porodičnim čovekom, koji je živeo za svoju porodicu. Bojana je bila nestvarna devojčica. Bila je mala, ali tako velika. Čak sam i ja ispred nje mirno stajao kad priča. A oni su uništili sve u šta smo verovali Marija i ja. U sebi osećamo tugu sa kojom ne možemo da se nosimo”, izjavio je Bojan Asović.

Na svedočenje Bojaninog oca nadovezala se njegova supruga Marija Vasović i ispričala da ju je ćerka kobnog dana pozvala i rekla da će biti dežurna, što nisu znali.

“Koleginica mi je javila da je bila neka pucnjava. Meni su se noge tada odsekle. Odmah sam otišla do škole, videla sam psihologa ispred i pitala sam je, ali mi ona ništa nije rekla. Verovatno je znala. Legla sam na automobil koji je bio tu, a sa druge strane škole bio mi je sin. Osećala sam se besno, osećala sam se nemoćno. Ko sme da dira moju Bojanu? Koja je sad svrha života, učite je vrednostima, bila je odgovorna i talentovana i odjednom je nema“, ispričala je kroz suze majka.

Ona je ispričala da je njena porodica 1. i 2. maja igrala društvene igre.

„Zaposlena sam kao policajac i moja deca nikada nisu videla oružje. Svaki policajac zna koliko je opasno imati oružje u kući. Moj mlađi sin je izgubio deo sebe tog dana. Plašio se kada je morao da ide u školu, kada smo mu rekli da će tu biti psiholog koji će da pomogne, on je rekao da mu ne treba psiholog nego policajac koji će da ga zaštiti“, izjavila je majka skrhana bolom za izgubljenim detetom.

Svedočenje roditelja potreslo je sve prisutne u sudnici.

Izvor: nova.rs