Kako da vam stopala budu topla i na minus 30? Rusi otkrili caku – Svi to bacamo, a može da zagreje i najhladniju obuću

|

Trik koji Rusi često praktikuju će vam pomoći da zagrejete stopala u obući i kad je napolju debeo minus. Treba vam samo jedna stvar koju svi bacaju.

Od gradskog prevoza koji sporije funkcioniše, preko slojeva odeće koje je teško nositi na leđima, pa do obuće koja, koliko god da je postavljena i navodno topla, ipak nikako da nam zagreje noge – izlazak iz kuće po ovakvom vremenu je sve samo ne uživanje.

Srećom, postoji trik kako da zagrejete stopala kada je napolju minus, a sve što vam je potrebno jeste predmet koji svi sigurno imate u kući.

Kada popijemo sok, logično je da prazan tetrapak bacimo u kantu. Ali, nemojte to da uradite, postoji sjajan način da ga iskoristite! Ovaj trik Rusi stalno praktikuju zimi, a pomoći će vam da napravite “izolaciju” u cipelama i čizmama i tako sprečite da vam se stopala smrzavaju.

Najpre isecite i otvorite tetrapak, dobro operite i osušite. Zatim nacrtajte na njemu oblik uloška za cipele i isecite. Iz cipela ili čizama koje nosite zimi izvadite ulošak, pa stavite ovaj koji ste napravili od tetrapaka i to folijom okrenutom nagore. Na kraju vratite “originalne” uloške na njihovo mesto, preko onih koje ste sami napravili. I to je cela filozofija. Ovakav domaći uložak će neverovatno zadržavati toplotu i sprečiti da hladnoća probije đon i ohladi vam stopala.

Izvor: mondo.rs