Heroj Potere malom Todoru uplatio ogromnu sumu novca: Veljko iz Priboja nije pogazio reč – Uplatnica je tu

|

Novi heroj Srbije, Veljko Kotlaja, student iz Priboja je nakon pobede u sinoćnoj epizodi kviza “Potera”, rešio da svoj deo premije uplati za lečenje malog Todora Stojanovića (2) iz Niša.

Obećano, rečeno i učinjeno. Naime, transparentnim uvidom na sajtu “Budi human” u delu na kojem se nalazi stranica mališana iz Niša, evidentirana je uplata od 468.000 dinara od strane Veljka Kotlaje.

“Bravo, Veljko”, “Ti si junak večerašnjeg kviza”, “Odavno Potera nije bila veće uživanje za gledanje”, samo su neki od komentara oduševljenja koji se mogu videti nakon što je Veljko izgovorio šta planira sa svojim delom novca.

Uplata je prema informacijama sa sajta evidentirana 21. avgusta ove godine. Za Todorovo lečenje ukupno je potrebno 33.396. 300 dinara, a za sada je sakupljeno 26. 901. 825 dinara i 83 pare.

Već u prvim danima u porodilištu došlo je do komplikacije njegovog zdravstvenog stanja, opisana je neonatalna konvulzija u prvih 48 sati života, a par dana nakon toga ustanovljena obostrana upala pluća.

Od rođenja je više puta bio hospitalizovan, te je samo dva meseca proveo kod kuće. Razlog njegove hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen.

Porodica je do sada lečenje finansirala samostalno i iscrpela sve resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Todor nastavio lečenje i napredovao. Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu, operaciju, lekove, kontrolne preglede, medicinsku opremu, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Izvor: kurir.rs