Lubenice stigle u markete i pre leta, a cena je kao nečija dnevnica: “Ko će ovo da kupi, kao da je punjena zlatnim novčićima”

|

Već smo na sredini maja meseca, ali zbog niskih temperatura i kišnih dana i ne pomišljamo na lubenice. Iako njihova sezona još nije počela, one su stigle u pojedine markete, ali za sada mogu da ih priušte samo oni sa dubokim džepom.

Na Reditu je osvanula fotografija lubenice iz jednog kragujevačkog marketa, koja na prvi pogled deluje kao i svaka druga. Međutim, ukoliko pogledate cenu, shvatićete da ovo nije obična lubenica, već lubenica od 9,16 kilograma i cenom od 1329 dinara, što će reći da je njena cena 145 dinara po kilogramu.

Taman kad smo mislili da nas poskupljenje namirnica više ne može iznenaditi, pojavila se lubenica koja košta koliko i prosečna dnevnica jednog radnika u Srbiji.

Raznoliki komentari na objavu nisu izostali, a najviše je bilo duhovitih: “145 dinara kg??? Ko će bre to da kupi? Bukvalno preko 60 dinara za kilogram ne dajem”, poručio je neko. “Kako zamišljate osobu koja će ovo zapravo kupiti?”, pita se drugi korisnik mreže. “Možda je punjena zlatnim novčićima”, “Znači, danas radim za lubenicu”, poručuje jedan korisnik, “Ovo neka jeftinoća ko na letnjoj rasprodaji”, ironični su bili ljudi na pomenutoj društvenoj mreži.

Izvor: espreso.co.rs