Prve trešnje stigle u markete, kupci u neverici trljaju oči: “Jel će da ih bacaju kad ne prodaju?” – Kilogram skoro kao metar drva

|

Iako je sezona trešanja daleko, ovo voće pojavilo se u domaćim marketima. Barem je tako, ako se može zaključti po objavama na društvenim mrežama. Ali, od njihove cene mnogima se vrti u glavi.

Na Instagram stranici “Sav taj Balkan” nalazi se objava na kojoj je kutija sa trešnjama, a cena neverovatnih 4.850 dinara, što je znatno više i od kilograma kvalitetnog mesa. Uz fotografiju ide i šaljiv natpis:

“Mislio sam ako si slobodna kasnije da te vodim da jedemo trešnje na komad – kao idealan poziv za dejt. Ono, kakvi biftek, kakvi pice i paste, samo skupo”, piše u opisu fotografije koja je vrlo brzo počela da se deli mrežama.

Cena trešanja pokrenula je i lavinu duhovitih komentara koji se samo nižu:

“U Dubaiju su oko 15 eura za kilogram. Uvoz iz Argentine ili Juznoafricke republike”, “Uzeću dve za gospođu i mene”, “Daćete mi gajbu… praznu”, “Može 100 grama peteljki, molim vas”, “Nek’ je sretnje”, “Daćete mi gajbu…….praznu”, “Jel će i ovi da ih bacaju kad ne prodaju?”, “Pošto 2 komada?”, samo su neki od duhovitih komentara.

Izvor: kurir.rs