Čovek velikog srca: Gest Novaka Đokovića je ovoj ženi ulepšao dan (FOTO)

|

Da je Novak Đoković čovek velikog srca pokazao je mnogo puta. On se posle trijumfa u Astani vratio u svoj rodni grad.

Iako ceo svet zna za njega, Novak se u Srbiji ponaša kao sasvim običan čovek, koji je spreman da popriča sa svakim. Ovog puta na ulici mu je prišla starija gospođa, koja prodaje časopis “LICEULICE”.

Ovaj časopis prodaju osobe koje su na društvenim marginama, koje su na ivici siromaštva ili pate od nekih određenih bolesti.

Ako ste šetali Beogradom, sigurno ste nekada naleteli na njih, međutim, na njihovu veliku žalost, mnogi u žurbi često samo prođu pored njih. Ne i Novak Đoković, koji je ovim činom pokazao pokazao i ovim činom da je ne samo veliki šampion, već ijoš bolji čovek!

Ova organizacija pokušava da pomogne ljudima sa margine, jer ih malo ko primećuje. Novak je zastao i popričao sa gospođom bar pet minuta, te je na kraju razgovora i kupio časopis, čime je pomogao i njoj i čitavoj toj organizaciji.

Prodavajući časopis oni prave prvi korak u prevazilaženju nemaštine, beskućništva i socijalne isključenosti.

Svima je jasno da je ovaj gest Novaka Đokovića ulepšao dan ovoj gospođi, a možda će i uticati da mnogi drugi građani ubuduće zastanu, kada ih neko od prodavaca ovog časopisa zaustavi na ulici, i pomogne ovoj plemenitoj organizaciji.

Izvor: telegraf.rs