Aleksandar Vučić: Ne borim se ni za Putina, ni za Bajdena, već za građane Srbije i državu Srbiju

|

Kako je poručio predsednik Aleksandar Vučić, on se ne bori se ni za Vladimira Putina, ni za Džozefa Bajdena, već za građane Srbije i državu Srbiju. Naglasio je da ga ne interesuje šta imaju da mu poruče strani lideri, nego da gleda da u ovim teškim trenucima Srbija ne bude na njihovom udaru, a o svemu će detaljnije informisati javnost sledeće nedelje.

– Obratiću se građanima u subotu, 8. oktobra, i tada ćemo govoriti o svim našim potezima i merama i o tome kakvu ćemo politiku da vodimo u narednom periodu. Od petka imamo važne sastanke. Važno je da Srbija ima stabilnu politiku. Put Srbije je težak i trnovit, teško ga je pronaći, ali to je put koji vodi računa o interesima Srbije – izjavio je Vučić.

Podsetivši na reči bivše nemačke kancelarke Angele Merkel o danu posle, Vučić je rekao da “neko mora da gleda šta ćemo sutra kada bude mir”.

– Da li smo sačuvali svoje pozicije, da li smo uspešno odbranili naše interese ili nismo. Postoje brojni pritisci i oni će se umnožavati. Rekao sam mnogo puta da će posle 15. septembra biti nepodnošljivi – izjavio je predsednik.

Vučić je upozorio i da očekuje da će kod nas sve grupe za pritisak sada biti angažovane.

– Deo medija i političkih stranaka koji su plaćeni, i to i za jednu i za drugu stranu. Za nas koji nismo plaćeni od stranaca ostaje da vodimo brigu o Srbiji i njenim interesima – poručio je Vučić.

Izvor: blic.rs