Za 24 časa totalni vremenski preokret: Zaboravite na izlete tokom vikenda – Najavljeni pljuskovi i osetno hladnije vreme

|

Kako prognozira meteorolog Đorđe Đurić dolaze svežija jutra, u dolinama i kotlinama sa maglom. Maksimalna temperatura u sredu kretaće se u intervalu od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C, a u četvrtak od 28 do 32°C, u Beogradu oko 30°C.

Međutim, u četvrtak uveče i u petak očekuje se destabilizacija vremenskih prilika i povećanje oblačnosti. Osim toga, očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ali će ostati toplo vreme uz temperature od oko 25 stepeni.

“Tokom predstojećeg vikenda biće osetno hladnije. Očekuje se promenljivo oblačno, u subotu ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok se u nedelju očekuje uglavnom suvo. Maksimalna temperatura biće od 22 do 28°C, u Beogradu do 23-24°C.

Prema trenutnim prognozama zahlađenje sa padavinama očekuje se sredinom septembra.

Maksimalne temperature vazduha biće danas 30 stepeni na Paliću, Novom Sadu, Nišu, Loznici, Beogradu, Kragujevcu, 29 u Kraljevu, 28 u Negotinu, na Zlatiboru 25 i Kopaoniku 18. U toku noći temperature u ovim gradovima pašće na 15 do 20 stepeni.

U četvrtak će najtoplije biti u Loznici i Beogradu, do 32 stepena, u Novom Sadu, Kragujevcu i Kraljevu 31, na Paliću i u Negotinu 29, na Zlatiboru 26, na Kopaoniku 19.

Prema petodnevnoj vremenskoj prognozi RHMZ, u Beogradu, i drugim gradovima, u petak, subotu i nedelju očekuju se poslepodnevni pljuskovi, a temperature će biti 29 stepeni Celzijusa u petak, 26 u subotu i 24 u nedelju.

Izvor: blic.rs