Vetar ljuljao auto kao slamku, bujice tekle putem – Srpska porodica se našla na udaru nezapamćenog nevremena na Tasosu (VIDEO)

|

Nevreme koje je juče zahvatilo grčko ostrvo Tasos, napravilo je pravu pometnju na jednom od omiljenih letovališta Srba, a tamo se zatekla i srpska porodica koja je letovala u mestu Potos na pomenutom ostrvu i opisala filmske scene koje nikada neće zaboraviti.

Zbog ogromne količine kiše koja je pala na ostrvo morali su da reaguju i pripadnici vatrogasnih službi. Obilne kiše napravile su probleme kako na putevima, tako i u stambenim objektima u delu na kojem se nalazi Skala Potamija.

Ako je suditi po snimcima i fotografijama koje kruže društvenim mrežama, obilna kiša je u pojedinim delovima ostrva napravila pravu pometnju i na trenutke zaustavila saobraćaj.

Kakva je bila situacija na licu mesta najbolje govore i reči žene iz Srbije, Tatjane Frganje, koja je sa porodicom boravila u Potosu.

Kako ona kaže, zajedno sa suprugom i dvoje dece, nalazila se u kolima između dva mesta, kada se nevreme sručilo svom silinom. Vetar je duvao tolikom jačinom da se auto ljuljao levo desno, a saobraćaj se kretao brzinom od 20 do 30 kilometara na sat.

“Tokom nevremena smo se zadesili na putu između dva mesta i bukvalno je bila borba da muž i ja sa dvoje dece stignemo do smeštaja zdravi i na broju”, ispričala je Tatjana dodavši da su prethodno seli u jednu tavernu kada je oluja počela da prevrće tanjire i stolice.

Videvši da se sprema veliko nevreme, krenuli su ka smeštaju, a scene sa puta do njega pamtiće ceo život.

“Vetar je ljuljao auto, a od obilne kiše se nije videla ni bela linija na putu. Bujice su tekle sa leve strane iz pravca brda, auto se zanosi, a desno litica i more… Mozak nam je radio bukvalno samo u cilju borbe da se stigne do smeštaja”, ispričala je Tatjana, koja se sa porodicom sat vremena probijala kroz put da bi prešla dvadeset kilometara do smeštaja.

Izvor: nova.rs