U ovim delovima zemlje danas se očekuju pljuskovi i grmljavina – stižu ekstremne vrućine ali i kiša sa saharskim peskom

|

Danas će u Srbiji biti toplije, suvo i oblačno vreme sa temperaturom do 32 stepena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Vojvodini će biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno oblačno i suvo, a u brdsko-planinskim predelima lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar.

U Beogradu će biti toplije vreme. Ujutro i pre podne umereno oblačno, tokom dana pretežno sunčano. Najniža temperatura biće oko 19, a najviša oko 31 stepena.

Meteorolog Ivan Ristić najavio je novi toplotni talas.

Ristić kaže da će ove nedelje temperatura biti i do čak 40 stepeni, a nakon toga da se očekuje kiša sa peskom iz Sahare.

– Istina je da nam stiže novi toplotni talas. U četvrtak i petak temperatura će biti od 35-40 stepeni. Tada će temperatura u planinskim predelima biti 25 stepeni, što je rekordno. U petak popodne stiže spas, oblaci i dolazi kiša i nevreme. Na kraju toplotnog talasa idu uvek vremenske nepogode. Može se desiti da dođe i saharski pesak u petak. U subotu će biti osetni pad temperature za oko 10 stepeni. Početak one tamo nedelje će biti svežiji – rekao je Ristić.

Izvor: kurir.rs