Objavljen kalendar za novu školsku godinu: Jedan raspust ukinut – Stiže i novina kojoj se srednjoškolci neće radovati

|

Ministarstvo prosvete objavilo je školski kalendar za sledeću školsku 2022/2023. godinu. Prema njemu, osnovci neće imati jesenji raspust, dok će srednjoškolci biti jednu nedelju kraće na zimskom raspustu od đaka osnovne škole.

Prvo polugodište počinje u četvrtak, 1. septembra, a završava se u petak, 30. decembra. Za učenike osnovne škole drugo polugodište počinje u ponedeljak, 23. januara 2023. i završava se u utorak, 6. juna za učenike osmog razreda, odnosno u utorak, 20. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Što se tiče srednjih škola, drugo polugodište počinje u ponedeljak, 16. januara, a završava se u utorak, 20. juna. Drugo polugodište za učenike četvrtog razreda gimnazije završava se u utorak, 23. maja, dok za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola u utorak, 30. maja.

U toku naredne školske godine učenici će imati zimski, prolećni i letnji raspust. Dakle, jesenji raspust se ukida. Zimski raspust počinje u ponedeljak, 2. januara 2023. godine, a završava se u petak, 20. januara za osnovce, odnosno u petak, 13. januara za srednjoškolce. Na prolećnom raspustu svi učenici će biti od ponedeljka, 10. aprila, zaključno sa utorkom, 18. aprilom.

Izvor: blic.rs