Kreće sezona klima: Majstori skuplji i do 50 odsto – Novi cenovnici za servis i instalaciju će vas dodatno preznojiti

|

Na pragu smo toplog leta a pred vlasnicima klima uređaja naći će se još jedan trošak – za servis klime. Kao i većina drugih usluga i usluge majstora za klime će ove sezone biti skuplje nego prethodne i to od 10 do 50 odsto. Sudeći po najavama iz servisa, i oni koji nisu korigovali cenovnike, to će morati da učine zbog sve većih cena materijala.

Majstori preporučuju redovan servis klima uređaja. Ukoliko klimu koristimo i za grejanje ona zahteva servis i pre zimskih meseci. Cena redovnog servisa zavisi pre svega od snage klime, a kreće se od 1.500 do 3.500 dinara, pišu Novosti.

“Do majstora još nije tako teško doći”, poručuju iz jednog Beogradskog servisa, te je sada pravo vreme da se pripremite za letnje mesece.

“Termina generalno ima. Počeli su pozivi, ali to još nije ni blizu kako bude tokom najtoplijih meseci. Čim počne vrućina, ljudi se sete klime. Ona najviše utiče na naš posao. Kod nas su cene iste kao i prošle godine. Servis za “dvanaesticu” je 1.500 dinara”, kažu iz servisa.

Cene samih uređaja su ove godine nešto više nego prošle. Poskupeli su od 10 do 15 odsto. Pored novca za kupovinu uređaja (najjeftiniji košta oko 32.000 dinara) treba računati i na uslugu montaže koja se kreće od 7.500 do 12.000 dinara, u zavisnosti od jačine klime.

“Kolege koje su već korigovale cenovnike, montažu naplaćuju od 14.000 do 22.600 dinara. Ali ni to nije kraj. Ukoliko je veće rastojanje između spoljne i unutrašnje jedinice, pa je potrebna dodatna instalacija, svaki započeti metar se naplaćuje od 2.200 do 3.600 dinara”, objašnjavaju iz jednog prestoničkog servisa.

Izvor: novosti.rs