Dušan Uzelac otkriva kako da stvarno uštedite novac: Nije stvar u odvajanju sa strane – u pitanju je jedna navika

|

Dušan Uzelac, urednik portala Kamatica.com, gostovao je na televiziji Kurir i tom prilikom otkrio kako da zaista uštedite novac.

Vest o Beograđaninu koji tvrdi da je od zarade od 42.000 dinara uspeo da za samo tri meseca uštedi čak hiljadu evra ostavila je mnoge u neverici. Mnogi su komentarisali kako mu je to pošlo za rukom, mnogi misle da priča nije stvarna, a svoje mišljenje dao je i Dušan Uzelac.

“Ja bih rekao da je to mitsko biće. Nemoguće je. Novci jesu tu da da bi se trošili, ali kada sve stavite na papir vidite da je prosto nemoguće. Kako takav čovek uštedi? Tako što natera druge da troše svoj novac za njegvu egzistenciju. To onda nije štednja, to je koncept pijavice”, ocenjuje Uzelac, a zatim dao koristan savet kako da zaista uštedite.

“Štednja nema nikakve veze sa iznosom novca koje čovek prima. To je upravljanje finansijama. Štednja je vrlo visok nivo upravljanja finansijama. Prvo mora da zarađujete novac. Kada imate kontrolu duži vremenski period, onda možete da opredeljujete novac za neku svrhu. Tada se štednja pojavljuje kao manifestacija dobrog upravljanja novcem. Štednja nije, na primer, svaki mesec odvaja 20% od plate. Ključ cele priče je da mora da razumete sebe i svoje ponašanje, ponašanje sa novcima i sa potrošnjom”, objasnio je Dušan Uzelac, urednik portala Kamatica.com.

Izvor: kurir.rs