Uživanje u prvomajskom uranku moglo bi skupo da vas košta: Paprene kazne za nepoštovanje određenih pravila

|

Prvomajski praznici su pred nama. Kao i svake godine, mnogi građani će pohrliti u prirodu na uranak, gde će uživati u društvu, hrani i piću. Ipak, nadležni apeluju na građane da se ponašaju odgovorno i savesno, te da prirodu ostave čistu.

Kada je reč o loženju vatre na otvorenom prostoru nadležni apeluju da se vatra loži isključivo na mestima koja su za to određena i bezbedna. Poznatija izletnička mesta su uređena odgovarajućim mobilijarima i mestima za loženje vatre i roštiljanje. Mnogi i nisu upoznati sa Zakonom, te ne znaju da je paljenje vatre na izletištima zabranjeno, osim na posebno obeleženim mestima i uz odgovarajuću opremu.

Ukoliko pravno lice ne preduzme radnje i aktivnosti radi primene mera lične zaštite od infekcije, kao i ako ne odredi lice odgovorno za neposrednu primenu tih mera, platiće kaznu od čak 300.000 dinara.

50.000 dinara iz džepa moraće da izdvoji odgovorno lice u pravnom licu, ukoliko ne preduzme radnje i aktivnosti radi primene mera lične zaštite od infekcije, kao i ako ne odredi lice odgovorno za neposrednu primenu tih mera.

Izvor: espreso.co.rs