Milica Pavlović morala je da smesti baku u dom: “Srce i duša me bole – Odgajila me je, a sada me ne prepoznaje”

|

Pevačica Milica Pavlović odrasla je sa bakom i dekom, a uvek je isticala da je imala srećno detinjstvo i da su joj oni bili najveća podrška. Pevačica sada brine o baka Radi, kojoj je nedavno dijagnostikovana Alchajmerova bolest.

“Moja baka je za mene primer jedne neverovatno snažne, poštene i najdivnije žene na svetu. Naučila me je da kroz život idem podignute glave, da je važno da budem poštena i lojalna, jer ću samo tako umeti da budem zadovoljna sobom kad padne noć i legnem u krevet. Njena životna priča je veoma dirljiva, kao mlada bila je sluga u bogataškoj kući i radila je samo za hleb i vodu, ali je to nije napravilo lošom i pokvarenom osobom, već ju je naučilo da ceni prave vrednosti i sve što dobije od života”, ispričala je Milica i dodala:

“Često mi kaže da sam ja njoj poklon s neba zbog svega što je preživela u mladosti, te da joj je život mojim uspehom vratio i nagradio je za sve što je propatila. Odrasla sam pored te žene, učila od nje i mislim da je to moj najveći životni blagoslov”, kaže pevačica.

Međutim, Miličina voljena baka obolela je od Alchajmerove bolesti, a pevačica u emotivnoj ispovesti ovako opisuje njihove susrete:

“To je za mene trenutno najbolnija tema u životu. Bolest je uzela maha. Srce i duša me bole zbog toga što me moja baka ne prepoznaje. Ona je moje zlato, moja duša, moje sve na svetu i mnogo je strašno kada prilikom svakog viđanja s njom, moram da se iznova upoznajem i pokušavam da je podsetim ko sam”, ispričala je pevačica za Story.

Ipak, zbog prirode Miličinog posla ali i bakine bolesti, kao najbolje rešenje pokazalo se da baku smesti u gerontološki centar na Bežanijskoj kosi.

“Da bi svakog dana imala negu i brigu kakva je neophodna, a da meni bude znatno bliže i da mogu uvek da je viđam. Ljudi koji rade u pomenutom domu toliko su divni, posvećeni, plemeniti. Ne znam šta bih da nije njih, zahvalna sam im iz dubine duše za sve što rade za moju baku i mene, kao i za sve druge starije ljude”.

Izvor: mondo.rs