Auto giganti stižu u Srbiju: U igri su i evropska i svetska kompanija – Jedna od njih odluku donosi krajem jula

|

Prilikom sinoćnjeg gostovanja na Tv Pink u emisiji “Hit tvit”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je najavio mogući dolazak dve gigantske kompanije auto industrije.

“Mi sada pregovaramo sa dva proizvođača automobila. I srce i dušu ću da ostavim da ih dovedem u Srbiju. Jedan je najveći evropski, drugi svetski proizvođač. Jedan će odluku doneti krajem jula. Tresem se od straha zbog odluke, zato što će to biti spas Srbije”, rekao je Vučić.

Govoreći o ovoj najavi, profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Ljubodrag Savić kaže za “Blic Biznis” da ne može da nasluti o čemu se konkretno radi.

“Pitam se međutim, da li je sada tako nešto i realno. Ako ćemo ih dovesti kao što smo Fijat gde je država sipala pare, a sada fabrika stoji, nisam za to, ali kada bi postojao neki drugačiji, bolji aranžman, onda ok”, rekao je profesor Savić.

Uporedo sa dolaskom noviih giganata priča se i o rešavanju dalje sudbine kompanije Fijat u Kragujevcu. Nezvanično se pominje da bi država i predstavnici kompanije Stellantis krajem aprila trebalo da najave da će se u kragujevačkoj fabrici proizvoditi novi model. Navodno je reč o automobilu na električni pogon.

Inače, radnici kragujevačkog Fijata od prošle nedelje opet su na svojim radnim mestima. Sa proizvodnjom automobila Fiat 500L se nastavlja, radnici se nadaju da neće ponovo na plaćeno odsustvo, a ocenjuju da cela sudbina Fijata zavisi od dalje strategije menadžmenta.

Izvor: blic.rs